Lodě

Lodě se z prázdných školních lavic přesouvají také na stránky megahry.cz. Online hra je v podobné podobě, jako hry piškvorky a prší – nabízí jak vyzvání kamaráda, tak hru s abotem. Hra totiž běží na společném základu, takže kromě podobných ovládacích prvků nechybí ani statistiky. Jak tedy vypadá samotná hra?

Grafické prostředí možná již znáte z dřívější, flashové verze, která byla mezi hráči oblíbená dlouhá léta. Kvůli ukončení podpory Adobe Flash playeru ji však už nelze hrát, a proto vznikla tato hra na megahrách. Po spuštění hry je možné si zvolit polohu lodí (ty jsou náhodně otočené), po kliku na Začít hrát hra začíná, jakmile je soupeř připraven.

Během hry se hráči střídají a střílí na místa, kde předpokládají, že naleznou loď – zda jste trefili, zjistíte podle barvy čtverečku, na který jste klikli – žlutá je loď, modrá voda. Oproti klasické verzi s tužkou a papírem hra napovídá, která loď byla trefená, což je důležité vědět pro volbu správné strategie hry. Na lodi, kterou jste trefili, totiž začne hořet. To má dvě funkce, jednak hra není taková nuda (aspoň vidíte nějakou animaci), a dále je hra dynamičtější (máte aspoň přibližnou informaci o tom, kde máte tušit další zásah, hra tak trvá kratší dobu).

Hra prozatím funguje jen ve verzi pro počítač, na mobilu se nezobrazí celá. Nicméně verze pro mobil je v plánu. Hra se docela vydařila, plnému zážitku chybí snad už jen možnost otáčení lodí, což ale nekazí celkový dojem ze hry. Snad další rozvoj hry přinese i tuto funkci.

Author Rating

  • overall
    3.7
  • hratelnost
    3.8
  • funkce
    3.5

User Reviews

REPLY
Cancel
Publikováno v Hry