Prší

Prší na Megahry.cz je online variantou oblíbené karetní hry, kterou asi málokdo nezná. Hra je pro dva a více hráčů, na začátku jeden z hráčů rozdá každému několik karet (obvykle čtyři) a může se hrát.

Cíl a pravidla hry

Cílem hry je se co nejrychleji zbavit všech karet. Hráči se mezi sebou střídají a hází karty na odhazovací balíček – základním pravidlem je hodit stejnou barvu, nebo stejnou hodnotu. Existuje několik speciálních karet – svršek (dáma) lze zahrát na jakoukoli barvu, a může barvu změnit (řekne například, že další karta musí být srdce). Pokud hráč zahraje sedmičku, druhý hráč si líže dvě karty, pokud nezahraje také sedmičku. Pokud hráč zahraje eso, druhý hráč stojí (nehraje), pokud nezahraje také eso. Vedle odhazovacího balíčku je i balíček, ze kterého si hráč může líznout kartu, pokud nestojí a zároveň nechce nebo nemůže zahrát jinou kartu. Vynechat kolo není možné.

Online varianta hry

Online varianta prší na megahry.cz jde hrát online s jedním náhodným hráčem nebo s robotem (ten se zde jmenuje abot). Brzy bude možné si zahrát i s kamarádem pomocí nasdílení odkazu přes nějaký instant messenger (Slack, Messenger, Skype…).

Prostředí hry je přehledné a jednoduché. Oproti konkurenčním webům byla snaha vytvořit graficky příjemné prostředí s nerušivými animacemi. Vedle samotné hry se nachází chat, ve kterém může hráč napsat protihráči pár slov. Zajímavostí je, že pokud napíšete abotovi, taky vám odpoví (ale jen stručnou automaticky generovanou zprávou).

Nad hrou se nachází statistiky, hráči mohou soutěžit proti sobě v dovednostech (hra počítá ELO), v počtu her za měsíc a v počtu výher nad abotem. Umístit se ale není jednoduché, nejaktivnější hráči zvládají zahrát až tisíce her za měsíc.

Author Rating

  • overall
    4
  • hratelnost
    4
  • funkce
    4

User Reviews

REPLY
Cancel
Publikováno v Hry