Jak vyhrát Solitaire?

Solitaire (nebo také solitér) je karetní hra, která je extrémně návyková. Variant pravidel je nespočet – na megahry.cz jsou nastavena pravidla co nejjednodušší, jde nám o zkrácení dlouhé chvíle, ne o mistrovství v karetní hře.

Nejdříve si řekneme pravidla. Cílem hry Solitaire je přesunout všechny karty do čtyř balíčků vpravo nahoře tak, aby každý balíček obsahoval seřazené karty se stejným symbolem v pořadí A (eso), 2, 3, … K. Vyložené karty můžeš skládat pod sebe, vždycky ale musí mít o jednu hodnotu nižší a opačnou barvu – takže pod křížovou sedmičku dáš třeba károvou šestku. Takhle můžeš přesouvat i více karet najednou. Pokud ti zbyde na nějaké pozici prázdné místo, můžeš jej zaplnit jakoukoli kartou a pod ní zase skládat. Balíček vlevo nahoře můžeš protočit kolikrát chceš. Body v této verzi Solitaire dostáváš za čas, čím rychleji karty naskládáš, tím máš více bodů – nezáleží na počtu tahů.

Jaké jsou výherní strategie?

Tím, že jsou pravidla zjednodušená, je také méně chyb, které při hraní můžeš udělat. Nicméně stejně si řekneme několik tipů, které můžeš využít.

  1. Na začátku hry otoč kartu z balíčku vlevo nahoře. Neboj se balíček celý probrat a podívat se, jaké karty máš k dispozici – v této verzi solitéru nejde o to, kolik uděláš tahů.
  2. Nejdříve se snaž vypotřebovat balíčky, které mají nejvíce skrytých karet.
  3. Balíčky skládej rovnoměrně – typická chyba je, že se snažíš mít jednu dlouhou nudli karet, tím si snižuješ možnosti, kam kartu umístíš.
  4. Do cílových balíčků skládej karty také rovnoměrně.
  5. Do vyložených balíčků skládej karty podobných barev. To je důležité zejména na konci hry, kdy ti to umožní naskládat cílové balíčky rychleji.

User Reviews

REPLY
Cancel
Publikováno v Hry